Interview ziekenomroep Zoobra in Veghel

Op 6 December j.l. zat Peter Dons bij ons aan tafel. Een man met een rijke historie. In 2011 is zijn derde CD verschenen met covers van Jim Reeves nummers “Moonlight and roses”. Dat was de aanleiding voor zijn bezoek aan de studio van de ZOOBRA. Iets over 8 uur kwam hij binnen en moest helaas om 9 uur al weer vertrekken. In die korte tijd dat hij bij ons in de studio aan tafel zat bleek wel dat we met gemak twee uur hadden kunnen vullen. Na een wat twijfelachtige jeugd over wat hij nou wilde gaan doen bracht een periode bij de mariniers enige rust en discipline in zijn leven. In de voetsporen van zijn vader, accountant, wilde hij niet treden dat was al snel duidelijk. Witgoed, bruingoed en platen dat werd zijn vak na de diensttijd. Daarnaast schnabbelde hij als disk-jockey, toetsenist en zanger het één en ander bij. Daarmee ben je dan ook bij de rode draad door het leven van Peter Dons, de muziek. Het liefst wilde hij zanger/entertainer worden. Schoolbandjes, The Rainbows en de formatie Moustache zitten in zijn CV als artiest. Dat hij daarvan niet kon leven bracht de noodzaak om toch ook nog een ander beroep uit te oefenen. Via een kennis kwam Peter in contact met de mode en, mag je zeggen niet onverdienstelijk. Eigen zaak, kleding-agentschappen. Tegenwoordig is de zaak in bezit van zijn dochter en richt hij zich, na zijn arbeidzaam leven, volledig op de muziek.

Het resultaat is te beluisteren op; http://www.zoobra.nl/Luisteren.html (2e player)
Voor meer informatie over Peter Dons; https://www.peterdons.nl/

Houdoe
Tim Breman
Frank van Beekveld
“Avond Express Café”
Ziekenhuisomroep Zoobra
www.zoobra.nl
zoobra@bernhoven.nl