Een bijzondere ontmoeting

Gisteren, donderdag 14 juni, had ik mijn 9de optreden in verpleeghuis De Stichtse Hof te Laren.

Verpleeghuis De Stichtse Hof in Laren is een vrij chique verpleeghuis waar veel “bekende” Nederlanders wonen en gewoond hebben. Ik ben gisteren zo’n “grootheid” tegengekomen.
Het schitterende atrium was goed bezet, er waren ruim 85 bewoners op het optreden van mij afgekomen. Vorige week zaten ze ook allemaal klaar, maar toen had degen die de optredens organiseert zich vergist in de datum, het moest niet 7 juni maar 14 juni 2012 zijn.
Een aantal ouwe bekende weer ontmoet , maar ook waren er weer nieuwe bewoners aanwezig, wat gebruikelijk is in een verpleeghuis.

Het is een mooi optreden geworden waarbij ik iedereen weer persoonlijke aandacht heb gegeven, wat enorm gewaardeerd werd. In de pauze kreeg ik van een van de familieleden te horen dat de dame, waar ik tijdens mijn optreden ook aandacht aan had besteedt, Corry Brokken was.

Corry Brokken was en is een grootheid in de Nederlandstalige muzieksector die verschrikkelijk veel voor het Nederlandstalige lied heeft betekend. Zie onderstaande link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Corry_Brokken

Zij heeft 4 keer aan het songfestival deelgenomen en in 1957 heeft zij het songfestival voor Nederland gewonnen met het liedje “Net als toen”, zie:

http://www.youtube.com/watch?v=j0B4Q4nnJ5M&feature=related

Dat waren nog eens betere tijden voor Nederland, tijdens het songfestival.

Best bijzonder om deze, inmiddels 80 jarige dame ontmoet te hebben. Na afloop heb ik, zo ver dit nog kon, even met haar gesproken en van de andere gasten persoonlijk afscheid genomen.

Of het nu Corry Brokken is of een andere “grootheid”, het blijft voor iedereen verschrikkelijk die, door wat dan ook, in een verpleeghuis zijn laatste dagen moet slijten. Er wordt niet aan je gevraagd of je nu rijk bent of arm, bekend of onbekend, je blijft toch altijd iemands familie, vader of moeder, zus of broer of wie dan ook.
Dit laatste wilde ik nog wel even apart vermeld hebben.