PETER DONS LEADZANGER BIJ “TIEPIES”.

Sinds 11 februari 2022 maak ik deel uit als leadzanger bij de band “TiePies”.

Wie zijn de “TiePies”? Het begon allemaal in 1966 toen Jos den Held, Cees Seip, John Sonneveld en Frank Verburgh een nieuwe groep begonnen met de naam “Survivors”. Ze speelden covers van de Who, Beatles, Stones, Shadows en vele anderen.

Er kwam een nieuwe zanger bij, Bertus van der Wiel(†), Bertus maakte in de jaren ’70 ook deel uit van de Nederlandse popgroep Champagne, en de naam werd veranderd in “TiePies”. De band werd uitgebreid naar een 12 mans formatie met 2 drummers, 2 zangers en blazers. Een van die blazers was Harry Korthals die de saxofoon bespeelde en momenteel de bassist is van de huidige band “TiePies”.

Na een tijd werd de naam veranderd in Frank & Burt and the Soulserenade. Cees Seip speelde drums, Henk Vos keyboard, Jos den Held solo gitaar en Frank was zanger. De optredens werden geregeld door theaterbureau “Paul Acket” uit Den Haag. Deze band speelde door het hele land en in voorprogramma’s van bekende bands zoals The Small Faces, Cream, John Mayall enz. Langzaam echter viel de band uit elkaar en ging ieder zijns weegs.

Na een reünie, ongeveer 8 jaar geleden, ontstond er weer de behoefte van Harry, Cees en Jos om muziek te gaan maken. Frank kwam hier later ook bij en de naam “TiePies” werd weer in ere hersteld. Later voegde ook de vroegere keyboard man Henk Vos zich weer bij de groep.

Na wat wisselingen is de band doorgegaan in de volgende samenstelling: keyboard Henk Vos, basgitaar Harry Korthals, sologitaar Jos den Held, slag en sologitaar Tom Tack en drums Eddy Peeters. Tom en Eddy komen beide uit België. Sinds 11 februari 2022 is Peter Dons de leadzanger van “TiePies”.

Doelstelling van de band is om binnenkort weer op te gaan treden.

Het repertoire van de band “TiePies” bestaat uit covers uit de sixties, seventies en eigen nummers.