Kerstdrukte

Super druk met mijn nieuwe Kerstalbum wat half november uit gaat komen. Nu druk bezig met de hoes. Staan er geen fouten op, is de foto goed, zijn de teksten goed etc. etc. Best vermoeiend en een geluk bij een ongeluk dat ik het op dit moment wat rustiger heb. Ik kan me nu wat meer concerteren op het Kerstalbum. Mijn eerste indruk is dat de liedjes goed klinken en goed afgemixed zijn. Dat is natuurlijk het aller belangrijkste. Al met al ben je er best druk mee.

Gisterenmiddag had ik een optreden in Tilburg en stond ik om kwart voor 1 op het pontje van Bergambacht. Om kwart voor 2 was ik op de plaats van bestemming zorgcentrum De Kievitshorst. Het was mijn 11de optreden in dit zorgcentrum en de 6de keer dat ik geboekt ben door De Vrienden van De Kievitshorst. Voorzitter van de vrienden is Jan van Duppen en laatst genoemde was, zoals altijd, ook gisterenmiddag weer aanwezig. Het optreden begon om half 3, maar voor die tijd zat de zaal al helemaal vol. Alles was boven en beneden bezet en ik schat dat er ongeveer 95 aanwezigen waren. Doordat ik hier al zoveel keren geweest ben, probeer ik telkens weer mijn repertoire aan te passen en steeds weer wat nieuws te brengen. Dit wordt over het algemeen gewaardeerd door de vrijwilligers en de mensen van de activiteitenbegeleiding, de meeste bewoners, met alle respect gesproken, zijn het meestal al vergeten wat ik de laatste keer heb gezongen. Enkele daar gelaten. Ik weet van de keren dat ik geweest ben dat er best veel gedanst wordt, dus probeer ik ook zoveel mogelijk foxtrots en walsen in mijn programma op te nemen. Ook de polonaise wordt niet vergeten en die heb ik er gisteren ook “ingeknald”. Het was zoals altijd een super gezellige middag die tot half 5 duurde en die een hoop blije mensen heeft afgeleverd.  Ik heb ook ,gelukkig, weer een hoop bekende gezien en ook zij hebben, voor het 6de achtereenvolgende jaar, genoten en heerlijk meegezongen en sommige zelfs gedanst. Onder hen o.a. de nu 88 jarige heer Maan die ondanks dat hij 1 ½ jaar geleden weduwnaar is geworden zich er goed  doorheen zet. Hij vertelde mijn dat zijn vrouw a.s. zaterdag, 2 november, jarig zou zijn geweest. Zo hoor je nog eens wat vrolijk en verdrietige dingen. Activiteitenbegeleidster Liesbeth was ook weer aan het werk. Vorig jaar in 2012 was zij er nog samen met haar zoontje Rik die pas geboren was en haar dochtertje Femke die dit jaar al weer 6 jaar wordt. Femke heeft toen nog samen met mijn een liedje van K3 gezongen. Liesbeth had toen zwangerschapsverlof en was nu weer volop aan het werk. Om 10 over 5 reedt ik weg uit Tilburg en om kwart over 6 was ik weer thuis.