Fotoshoot

Net thuis van een foto shoot in Lekkerkerk voor mijn nieuwe Kerstalbum wat half november gaat uitkomen. Ik moest er om 11 uur zijn en dan ben je ruim3 uur bezig, ik niet maar de fotograaf, om goede plaatjes te schieten die eventueel in aanmerking komen voor dit Kerstalbum. Je moet zo staan, zo kijken, lachen, niet lachen, draaien, ander licht en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dan heb ik ook nog dat ik met een perfectionist samen werk, Fotograaf Ernst Klip, fijn natuurlijk, en hij zet duidelijk de puntjes op de i. Ik denk dat het allemaal erg mooi gaat worden. Gisteren ook een liedje gehoord van dat nieuwe Kerstalbum , allemaal nog wat prematuur, maar toch klonk het al erg lekker in mijn oren.

Gisterenmiddag om kwart over 1 vertrokken voor mijn eerste optreden die dag in Gouda in zorgcentrum Savelberg. Altijd goed om hier ieder jaar terug te komen. Hoewel het gisterenmiddag niet zo druk was als anders, ik denk door het schitterende weer ruim 20 graden, werd het weer een gezellige middag. Het gezellige restaurant annex recreatieruimte zat aardig vol en ik schat dat er ongeveer 65 mensen aanwezig waren, met daaronder hyves vriendin Ada Hogerwaard, voor de 57ste keer, en na de pauze was daar ook hyves vriendin Ellen van Ingen Schenau, die voor de 5de keer bij een optreden van mij aanwezig was. Mijn eerste optreden hier was op 1 september 2004, dus een van de eerste contacten die ik had, en gisteren was het al weer mijn 8ste optreden hier. Mensen die er waren hebben genoten en ik hoorde van Jolanda Imbens, activiteitenbegeleidster, dat ik volgend jaar ook weer terug mag komen. Na afloop voor de 4de keer op rij bedankt door de heer Kruijsheer die dit jaar 100 jaar is geworden en die nog zeer goed bij de tijd is. Prachtig om zijn dankwoord aan te horen van een man, zoals je merkt, dit in zijn leven al veel gedaan heeft. Om 4 uur was het optreden afgelopen en om kwart voor 5 zat ik in de auto op weg naar mijn tweede optreden die dag, naar Hoofddorp.

Het was heerlijk weer en ik had de tijd en ben op mijn gemak via Alphen aan de Rijn naar Hoofddorp gereden. Eerst onderweg nog wat gegeten en was ruim op tijd op de plaats van bestemming verpleeghuis Bornholm, waar ik voor de 15de keer sinds 24 augustus 2006 een optreden heb gehad. Het was weer goed om een hoop “oude” bekende vrijwilligers ontmoet te hebben die ik bijna iedere keer tijdens een optreden hier heb ontmoet. Ik meen dat het goede gevoel van weerzien ook van 2 kanten kwam. Het was al ruim 1 jaar geleden, 10 mei 2012, dat ik hier geweest was en er was een hoop veranderd. Veel nieuwe gezichten bij de bewoners, inrichting van de zaal was anders, maar voor de rest de schitterende theaterzaal was nog hetzelfde. Ongeveer 55 bewoner waren bereidt gevonden om het optreden te willen mee maken en het werd een rustig, mensen zijn niet meer zo uitbundig, maar een gezellig optreden. Optreden begon om half 8 en duurde tot kwart voor 9. Na afloop nog een wijntje meegedronken met de vrijwilligers en met een goed gevoel, over een geslaagde dag, naar huis gereden. Onderweg kwam ik er achter dat ik de sleutel van de kleedruimte nog in mijn achterzak had en die heb ik vanmorgen maar snel op de bus gegooid.  Ik was om kwart voor 11 thuis, lekker onder de douche geweest en nog wat voetballen gekeken.