In de studio

Niet zo uitgeslapen vanmorgen, poos wakker geleden. Ik heb vannacht nog heel lang kerstliedjes liggen zingen. Dit heeft allemaal te maken met de dag in de studio gisteren. Ik heb 4 uur lang achterelkaar met hele kleine pauzes kerstliedjes ingezongen voor mijn nieuwe kerst cd. Deze kerst cd gaat heten: Peter wenst u prettige Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar, maar ik twijfel daar nu toch weer aan. Via facebook een heleboel alternatieven toegestuurd gekregen over een andere naam, dus ik moet het nog allemaal even laten bezinken. Ik wel het gevoel dat de cd mooi gaat worden en over niet al  te lange tijd gaan we deze afmixen . Er moeten nu nog wat koortjes bijgevoegd worden en nog wat ander dingen ingezongen en dan volgt de eindmix, die ik ook nauwlettend in de gaten ga houden samen met Peter van Leerdam de producer.

Doordat ik gisteren geen tijd gehad heb volgt vandaag mijn verslag over de 2 optredens van afgelopen donderdag. Die nacht een loge gehad, mijn kleindochter Melody, en s’morgens weer onze kleinzoon Jay gebracht door onze oudste dochter Deborah. Ik had die morgen helemaal niets te doen en al wat voorwerk gedaan voor mijn optredens die dag, dus ik had alle aandacht voor mijn 2 kleinkinderen. Om kwart over 1 vertrokken naar Gouda en dat is van ons vandaan niet ver rijden. Het optreden, mijn 9de, was in zorgcentrum Julianastaete, wat voorheen Korte Akkeren heette. De zaal zat werkelijk bomvol donderdagmiddag en dat had mede ook te maken met een groep mensen van de dagbehandeling die er anders nooit zijn. Dit waren toch gauw 30 mensen en aangevuld met heel veel bewoners en mensen van de aanleunwoningen zaten er toch gauw 80 mensen in deze prachtige panorama zaal. Ook hyves vriendin was weer, zoals ze afgelopen zondag mij had verteld, voor de 57ste keer weer van de partij en heeft alles weer meegezongen. Wat wel altijd jammer is bij de dagbehandeling, dat zij om een uur of half 4 al weer weggaan. Dit heeft niets te maken dat ik vals zing of dat mijn aftershave hun niet aanstaat, maar omdat ze opgehaald worden door busjes die de mensen weer thuis brengt. Donderdagmiddag werd het dus na de pauze wat rustiger, maar omdat het zo druk was  viel dat gelukkig niet zo op.  Het optreden duurde tot 4 uur en ik ben om 5 over 4 gestopt met zingen en het was weer hartstikke gezellig. Veel complimenten na afloop door divers aanwezigen en ze vroegen of ik volgende week weer wou komen.

Om 5 over half 5 vertrokken naar mijn 2de optreden van die dag in Den Haag. Het zou in De Eshoeve mijn 16de optreden zijn. Tussendoor nog even langs gereden bij de McDonald’s in Zoetermeer. Daar een ouderwetse Big Mac gegeten en mijn krantje van die dag gelezen waar ik s’morgens geen tijd voor had gehad. Ik was ruim op tijd bij mijn 2de optreden en ben maar direct mijn spullen gaan klaarzetten en dat kwam goed uit. Er werd mij gevraagd om, om kwart over 7 te beginnen i.p.v. half 8, geen probleem. Achteraf bleek dit helemaal niet nodig geweest te zijn, maar het is allemaal goed verlopen. Toen ik binnen kwam om kwart voor 7 was het hartstikke druk en dit kwam omdat er nog een heleboel mensen aanwezig waren die zaten te eten. Bewoners alleen, of samen met hun familieleden. De meeste van hen vertrokken weer na het eten, maar toch zat het grand café, en ook daarbuiten in de hal, weer heel veel mensen die op het optreden waren afgekomen. Ondanks dat het mijn 16de optreden hier was verveelde het geen seconde en het is weer een hartstikke leuke avond geworden met veel gedans en vrolijkheid. Mede ook namens de activiteitenbegeleidsters en vrijwilligers werd het in combinatie met de bewoners een super avond. Wat is iedereen weer verwend ook. Hapjes, warm en koud, diverse drankjes, echt een bruin café avond. Bij het afscheidswoord werd er ook door een van de activiteitenbegeleidsters gerefereerd aan het feit dat geen optreden van mij hetzelfde is en dat men er altijd weer naar uitkijkt als ik hier kom optreden. Doordat ik een kwartier eerder begonnen was ben ik ook iets eerder gestopt en zat daardoor om kwart over 9 in de auto op weg naar huis. Ik kwam om 10 uur weer aan in Ammerstol.