Blog

18-05-2015 12:22 - Peter Dons op de 1ste plaats bij TV-Oranje.

Op zondag 26 april j.l. kwam ik binnen met mijn nieuwe cd-single “WAAR JIJ VERSCHIJNT” in de verzoekparade bij TV- Oranje op nummer 9 en sta nu al ruim 4 weken in deze lijst en al 15 dagen op de 1ste plaats. Hoewel dit bewerkstelligd wordt door de keuze van Facebookvrienden/vriendinnen en kijkers van TV-Oranje wordt dit door veel mensen niet echt serieus genomen. Voor mij is het in ieder geval een kroon op mijn werk en ben hier super trots op. Hoewel veel landelijke stations het (nog)niet over nemen omdat er volgens de een, de stem niet goed genoeg is, bij de andere past het niet in de playlist (format), dan weer het argument dat het aanbod zo groot is en zo is er altijd wel wat.  Mijn cd-single die ik in december 2014 uitbracht, “PLOTS WAS JIJ WEG”, was weer te somber, het was een ballad,  men wilde alleen maar vrolijke liedjes op de zender etc. etc etc.  Ja, zo ken ik er ook wel een paar en zo blijft er altijd wel een argument om de cd-single niet te draaien. Als ik soms hoor wat er wel gedraaid wordt op de diverse zenders, dan denk ik wel eens aan stoppen, want dan begrijp ik er waarschijnlijk HELEMAAL niets van. Het blijkt ook vaak dat je ergens bij moet horen en/of een goede kruiwagen moet hebben.  Gelukkig krijg ik vanuit België en Nederland heel veel positieve reacties en complimenten, over beide liedjes, en heb ik voor de tweede keer de promotie in handen gegeven van Score Promotions uit Hoofddorp. En zoals André van Duin ooit zong: “Wij zullen doorgaan” en dat ga ik ook zeker doen.

Plots was jij weg _vk_ak_243h                  WAAR-JIJ-VERSCHIJNT_VZ_AZ_300

22-03-2014 11:05 - Dankwoord.

Het is vandaag op de kop af 21 dagen geleden dat ik mijn vernieuwde website gelanceerd heb. Na nog wat schoonheidsfoutjes weggepoetst te hebben, kan ik nu zeggen dat de website bijna helemaal geworden is zoals ik hem graag hebben wil. Ik wil bij deze enkele mensen bedanken die aan deze website meegewerkt hebben, zoals daar zijn, Ruud Hanou (designer van de website), Ernst Klip, (verantwoordelijk voor de foto’s) en Bert Nicodem. Bert heeft met name de teksten gecontroleerd op fouten en gecontroleerd of de zinsopbouw van de diverse teksten klopten. Ruud Hanou was ook verantwoordelijk voor mijn eerste website en ik werk al enkele jaren met veel plezier met hem samen. Dit geldt ook voor Ernst Klip, die verantwoordelijk is voor de foto’s van de afgelopen jaren.

De afgelopen 10 jaar heb ik veel te danken aan mensen die mij geholpen hebben om te kunnen bereiken wat ik nu bereikt heb. Sommigen ken ik nu nog en van sommige heb ik afscheidt genomen. Soms met pijn in het hart, maar de meeste waar ik afscheidt van heb genomen bleek, achteraf, een goede beslissing. Ik ga deze niet bij naam noemen, want dat zou teveel eer zijn. Ik wil van deze gelegenheid wel gebruik maken om enkele fantastische mensen te noemen waar ik veel respect voor heb en nog steeds waardeer voor het feit wat ze voor mij hebben betekend. Zoals al genoemd, Ruud Hanou, Ernst Klip, Bert Nicodem, maar ook Peter Dekker, Arthur van Poppel(De Muziekkunstenaar), Ocki Klootwijk (Rocktown studio’s), Ray Creemers (Razor creativz), Peter van Leerdam (High Waves studio) en al die mensen niet genoemd die mij altijd een warm hart hebben toegedragen en in mij zijn blijven geloven. Daarom eindig ik met de woorden: DANK JULLIE WEL!!

 

31-10-2013 11:05 - Kerstdrukte

Super druk met mijn nieuwe Kerstalbum wat half november uit gaat komen. Nu druk bezig met de hoes. Staan er geen fouten op, is de foto goed, zijn de teksten goed etc. etc. Best vermoeiend en een geluk bij een ongeluk dat ik het op dit moment wat rustiger heb. Ik kan me nu wat meer concerteren op het Kerstalbum. Mijn eerste indruk is dat de liedjes goed klinken en goed afgemixed zijn. Dat is natuurlijk het aller belangrijkste. Al met al ben je er best druk mee.

Gisterenmiddag had ik een optreden in Tilburg en stond ik om kwart voor 1 op het pontje van Bergambacht. Om kwart voor 2 was ik op de plaats van bestemming zorgcentrum De Kievitshorst. Het was mijn 11de optreden in dit zorgcentrum en de 6de keer dat ik geboekt ben door De Vrienden van De Kievitshorst. Voorzitter van de vrienden is Jan van Duppen en laatst genoemde was, zoals altijd, ook gisterenmiddag weer aanwezig. Het optreden begon om half 3, maar voor die tijd zat de zaal al helemaal vol. Alles was boven en beneden bezet en ik schat dat er ongeveer 95 aanwezigen waren. Doordat ik hier al zoveel keren geweest ben, probeer ik telkens weer mijn repertoire aan te passen en steeds weer wat nieuws te brengen. Dit wordt over het algemeen gewaardeerd door de vrijwilligers en de mensen van de activiteitenbegeleiding, de meeste bewoners, met alle respect gesproken, zijn het meestal al vergeten wat ik de laatste keer heb gezongen. Enkele daar gelaten. Ik weet van de keren dat ik geweest ben dat er best veel gedanst wordt, dus probeer ik ook zoveel mogelijk foxtrots en walsen in mijn programma op te nemen. Ook de polonaise wordt niet vergeten en die heb ik er gisteren ook “ingeknald”. Het was zoals altijd een super gezellige middag die tot half 5 duurde en die een hoop blije mensen heeft afgeleverd.  Ik heb ook ,gelukkig, weer een hoop bekende gezien en ook zij hebben, voor het 6de achtereenvolgende jaar, genoten en heerlijk meegezongen en sommige zelfs gedanst. Onder hen o.a. de nu 88 jarige heer Maan die ondanks dat hij 1 ½ jaar geleden weduwnaar is geworden zich er goed  doorheen zet. Hij vertelde mijn dat zijn vrouw a.s. zaterdag, 2 november, jarig zou zijn geweest. Zo hoor je nog eens wat vrolijk en verdrietige dingen. Activiteitenbegeleidster Liesbeth was ook weer aan het werk. Vorig jaar in 2012 was zij er nog samen met haar zoontje Rik die pas geboren was en haar dochtertje Femke die dit jaar al weer 6 jaar wordt. Femke heeft toen nog samen met mijn een liedje van K3 gezongen. Liesbeth had toen zwangerschapsverlof en was nu weer volop aan het werk. Om 10 over 5 reedt ik weg uit Tilburg en om kwart over 6 was ik weer thuis.

25-10-2013 14:20 - Fotoshoot

Net thuis van een foto shoot in Lekkerkerk voor mijn nieuwe Kerstalbum wat half november gaat uitkomen. Ik moest er om 11 uur zijn en dan ben je ruim3 uur bezig, ik niet maar de fotograaf, om goede plaatjes te schieten die eventueel in aanmerking komen voor dit Kerstalbum. Je moet zo staan, zo kijken, lachen, niet lachen, draaien, ander licht en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dan heb ik ook nog dat ik met een perfectionist samen werk, Fotograaf Ernst Klip, fijn natuurlijk, en hij zet duidelijk de puntjes op de i. Ik denk dat het allemaal erg mooi gaat worden. Gisteren ook een liedje gehoord van dat nieuwe Kerstalbum , allemaal nog wat prematuur, maar toch klonk het al erg lekker in mijn oren.

Gisterenmiddag om kwart over 1 vertrokken voor mijn eerste optreden die dag in Gouda in zorgcentrum Savelberg. Altijd goed om hier ieder jaar terug te komen. Hoewel het gisterenmiddag niet zo druk was als anders, ik denk door het schitterende weer ruim 20 graden, werd het weer een gezellige middag. Het gezellige restaurant annex recreatieruimte zat aardig vol en ik schat dat er ongeveer 65 mensen aanwezig waren, met daaronder hyves vriendin Ada Hogerwaard, voor de 57ste keer, en na de pauze was daar ook hyves vriendin Ellen van Ingen Schenau, die voor de 5de keer bij een optreden van mij aanwezig was. Mijn eerste optreden hier was op 1 september 2004, dus een van de eerste contacten die ik had, en gisteren was het al weer mijn 8ste optreden hier. Mensen die er waren hebben genoten en ik hoorde van Jolanda Imbens, activiteitenbegeleidster, dat ik volgend jaar ook weer terug mag komen. Na afloop voor de 4de keer op rij bedankt door de heer Kruijsheer die dit jaar 100 jaar is geworden en die nog zeer goed bij de tijd is. Prachtig om zijn dankwoord aan te horen van een man, zoals je merkt, dit in zijn leven al veel gedaan heeft. Om 4 uur was het optreden afgelopen en om kwart voor 5 zat ik in de auto op weg naar mijn tweede optreden die dag, naar Hoofddorp.

Het was heerlijk weer en ik had de tijd en ben op mijn gemak via Alphen aan de Rijn naar Hoofddorp gereden. Eerst onderweg nog wat gegeten en was ruim op tijd op de plaats van bestemming verpleeghuis Bornholm, waar ik voor de 15de keer sinds 24 augustus 2006 een optreden heb gehad. Het was weer goed om een hoop “oude” bekende vrijwilligers ontmoet te hebben die ik bijna iedere keer tijdens een optreden hier heb ontmoet. Ik meen dat het goede gevoel van weerzien ook van 2 kanten kwam. Het was al ruim 1 jaar geleden, 10 mei 2012, dat ik hier geweest was en er was een hoop veranderd. Veel nieuwe gezichten bij de bewoners, inrichting van de zaal was anders, maar voor de rest de schitterende theaterzaal was nog hetzelfde. Ongeveer 55 bewoner waren bereidt gevonden om het optreden te willen mee maken en het werd een rustig, mensen zijn niet meer zo uitbundig, maar een gezellig optreden. Optreden begon om half 8 en duurde tot kwart voor 9. Na afloop nog een wijntje meegedronken met de vrijwilligers en met een goed gevoel, over een geslaagde dag, naar huis gereden. Onderweg kwam ik er achter dat ik de sleutel van de kleedruimte nog in mijn achterzak had en die heb ik vanmorgen maar snel op de bus gegooid.  Ik was om kwart voor 11 thuis, lekker onder de douche geweest en nog wat voetballen gekeken.

23-10-2013 10:25 - Vlissingen

Vandaag weer een prachtige lentedag met veel zon en een strak blauwe lucht. Gisteren zijn de temperaturen weer opgelopen naar de 20 graden en vandaag wordt het wat kouder, maar zonder regen en wind is 15 graden in deze tijd van het jaar ook lekker. Vanmorgen kreeg ik van de journalist van De Soester Courant een redactioneel stuk opgesteurd. Ik werd er even stil van en was hier best trots op. Ik heb het dit stuk ook geplaatst op mijn hyvespagina.

Gisterenmiddag stond ik al om 12 uur op het pontje van Bergambacht op weg naar Vlissingen. Ongeveer 1 ½ uur rijden, maar ik ben bijtijds vertrokken, want je kunt nooit weten op de weg. Dat heb ik overigens op de terugweg wel gemerkt. Onder het genot van een zonnetje naar de plaats van bestemming gereden en ik kwam om half 2 daar aan. Bij het uitladen van mijn spullen waaide ik bijna uit mijn hemd, zo’n harde wind stond er in het Zeeuwse. Het was de 5de keer dat ik mocht komen optreden in het schitterende zorgcentrum Ter Reede.  Dit zorgcentrum behoord toch wel tot een van de mooiste en modernste zorgcentra’s waar ik op mag treden. Groot, ruim en modern opgezet. Je waant je in een van de exclusieve ressorts in Turkije. Met winkeltjes, restaurants, diverse recreatiezalen etc. Ik treedt op in het immense atrium wat tijdens een voorstelling ingericht wordt als theaterzaal, maar doordat ik mag inpluggen met mijn installatie in het geluidsysteem van Ter Reede ben ik door het gehele atrium goed te horen. Prachtig geluid, niet te hard, goed verstaanbaar en ook de mensen die 100 meter verderop aan de gezellige bar zitten kunnen ook mee luisteren. Het was druk gisteren en ik schat toch ruim 100 mensen die aanwezig waren gisterenmiddag bij het optreden. Gezellig dat was het en de complimenten na afloop van het optreden waren alom aanwezig. Ook hoofd activiteitenbegeleiding Jaap Berrevoets was zeer tevreden met de opkomst en het optreden en gaat mij zeker voor volgend jaar weer vragen. Het optreden duurde tot 4 uur en om kwart voor 5 zat ik in de auto op weg naar huis en dat werd een terugweg met hindernissen. Doordat er nogal wat file’s onderweg waren ben ik via richting Rotterdam, Oud Beijerland terug naar huis gereden en heb er ruim 2 uur over gedaan. Om 10 voor 7 was ik weer thuis. Heerlijke avond gehad met veel voetbal en na een goede nachtrust weer klaar voor weer 2 optredens vandaag.

21-10-2013 10:25 - Klaarwater in Soest

Lekker rustig aan doen deze morgen. Ook niet vervelend na een vervelend optreden gisterenmiddag in Soest. Ik heb nu 2 dagen vrij en pas woensdagmiddag heb ik weer een optreden in Vlissingen. Ik kan me nu vandaag en morgen helemaal focussen op mijn nieuwe cd en enkele administratieve werkzaamheden.

Gisterenmiddag om 1 uur vertrokken naar Soest voor een optreden in ontmoetingscentrum “Klaarwater”op uitnodiging van  sociëteit Honsbergen. Men had veel reclame gemaakt voor dit optreden en het was aangekondigd in diverse bladen in en rondom Soest. Een aantal weken geleden heb ik een optreden mogen doen tijdens de gildefeesten in Soest en dat maakt je gelijk tot een bekende Nederlander in Soest. De animo voor het optreden was zeer groot en het was uitverkocht gisterenmiddag in het ontmoetingscentrum. Er is een capaciteit voor ongeveer 85 mensen en die zaten er ook. Er waren inderdaad een aantal mensen afgekomen op het feit dat ik dat optreden tijdens de gildefeesten heb gehad en er was ook een mevrouw speciaal gekomen uit zorgcentrum Groot Engedael waar ik ook regelmatig optredens verzorg. Het is best apart dat er nu zoveel mensen speciaal voor jou komen. In mijn eigen dorp Ammerstol, waar ik al bijna 35 jaar woon, wordt je minder gewaardeerd als er buiten. Ik had natuurlijk nu wel een reputatie hoog te houden en ik ben daar aardig in geslaagd. Een hartstikke leuk optreden waar ik en de mensen die aanwezig waren een heerlijk gevoel aan over gehouden hebben. Vanaf het begin is er gedanst, meegezongen, en wat nog nooit gebeurt is tijdens een optreden, er is een heuse polonaise gelopen. De dames van de organisatie waren ook uitermate tevreden en vertelde mij na afloop,dat dit zeker een gevolg zal hebben. Gisterenmiddag was er ook een verslaggever van de Soester krant aanwezig en een fotograaf heeft enkele foto’s gemaakt. De meeste mensen bleven nog na het optreden en hadden zich ingeschreven voor een diner na afloop wat ook werd georganiseerd door de sociëteit Honsbergen. Ik heb nog enkele van mijn cd’s verkocht, foto’s  uitgedeeld en een wijntje gedronken met een aantal van de gasten en moe, maar voldaan stapte ik om kwart voor 6 in de auto op weg naar huis.

19-10-2013 10:10 - In de studio

Niet zo uitgeslapen vanmorgen, poos wakker geleden. Ik heb vannacht nog heel lang kerstliedjes liggen zingen. Dit heeft allemaal te maken met de dag in de studio gisteren. Ik heb 4 uur lang achterelkaar met hele kleine pauzes kerstliedjes ingezongen voor mijn nieuwe kerst cd. Deze kerst cd gaat heten: Peter wenst u prettige Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar, maar ik twijfel daar nu toch weer aan. Via facebook een heleboel alternatieven toegestuurd gekregen over een andere naam, dus ik moet het nog allemaal even laten bezinken. Ik wel het gevoel dat de cd mooi gaat worden en over niet al  te lange tijd gaan we deze afmixen . Er moeten nu nog wat koortjes bijgevoegd worden en nog wat ander dingen ingezongen en dan volgt de eindmix, die ik ook nauwlettend in de gaten ga houden samen met Peter van Leerdam de producer.

Doordat ik gisteren geen tijd gehad heb volgt vandaag mijn verslag over de 2 optredens van afgelopen donderdag. Die nacht een loge gehad, mijn kleindochter Melody, en s’morgens weer onze kleinzoon Jay gebracht door onze oudste dochter Deborah. Ik had die morgen helemaal niets te doen en al wat voorwerk gedaan voor mijn optredens die dag, dus ik had alle aandacht voor mijn 2 kleinkinderen. Om kwart over 1 vertrokken naar Gouda en dat is van ons vandaan niet ver rijden. Het optreden, mijn 9de, was in zorgcentrum Julianastaete, wat voorheen Korte Akkeren heette. De zaal zat werkelijk bomvol donderdagmiddag en dat had mede ook te maken met een groep mensen van de dagbehandeling die er anders nooit zijn. Dit waren toch gauw 30 mensen en aangevuld met heel veel bewoners en mensen van de aanleunwoningen zaten er toch gauw 80 mensen in deze prachtige panorama zaal. Ook hyves vriendin was weer, zoals ze afgelopen zondag mij had verteld, voor de 57ste keer weer van de partij en heeft alles weer meegezongen. Wat wel altijd jammer is bij de dagbehandeling, dat zij om een uur of half 4 al weer weggaan. Dit heeft niets te maken dat ik vals zing of dat mijn aftershave hun niet aanstaat, maar omdat ze opgehaald worden door busjes die de mensen weer thuis brengt. Donderdagmiddag werd het dus na de pauze wat rustiger, maar omdat het zo druk was  viel dat gelukkig niet zo op.  Het optreden duurde tot 4 uur en ik ben om 5 over 4 gestopt met zingen en het was weer hartstikke gezellig. Veel complimenten na afloop door divers aanwezigen en ze vroegen of ik volgende week weer wou komen.

Om 5 over half 5 vertrokken naar mijn 2de optreden van die dag in Den Haag. Het zou in De Eshoeve mijn 16de optreden zijn. Tussendoor nog even langs gereden bij de McDonald’s in Zoetermeer. Daar een ouderwetse Big Mac gegeten en mijn krantje van die dag gelezen waar ik s’morgens geen tijd voor had gehad. Ik was ruim op tijd bij mijn 2de optreden en ben maar direct mijn spullen gaan klaarzetten en dat kwam goed uit. Er werd mij gevraagd om, om kwart over 7 te beginnen i.p.v. half 8, geen probleem. Achteraf bleek dit helemaal niet nodig geweest te zijn, maar het is allemaal goed verlopen. Toen ik binnen kwam om kwart voor 7 was het hartstikke druk en dit kwam omdat er nog een heleboel mensen aanwezig waren die zaten te eten. Bewoners alleen, of samen met hun familieleden. De meeste van hen vertrokken weer na het eten, maar toch zat het grand café, en ook daarbuiten in de hal, weer heel veel mensen die op het optreden waren afgekomen. Ondanks dat het mijn 16de optreden hier was verveelde het geen seconde en het is weer een hartstikke leuke avond geworden met veel gedans en vrolijkheid. Mede ook namens de activiteitenbegeleidsters en vrijwilligers werd het in combinatie met de bewoners een super avond. Wat is iedereen weer verwend ook. Hapjes, warm en koud, diverse drankjes, echt een bruin café avond. Bij het afscheidswoord werd er ook door een van de activiteitenbegeleidsters gerefereerd aan het feit dat geen optreden van mij hetzelfde is en dat men er altijd weer naar uitkijkt als ik hier kom optreden. Doordat ik een kwartier eerder begonnen was ben ik ook iets eerder gestopt en zat daardoor om kwart over 9 in de auto op weg naar huis. Ik kwam om 10 uur weer aan in Ammerstol.